Az Országos Foglalkozás – Egészségügyi Szolgálat akciója

Nyugodt álom csomag

33% kedvezményt kap,
ha már foglalkozás-egészségügyi ügyfelünk, vagy megrendelésével együtt azzá válik.
33% kedvezményt kap, ha már foglalkozás-egészségügyi ügyfelünk, vagy megrendelésével együtt azzá válik.

Csomagunk összeállításánál az volt a szempont, hogy minden benne legyen, amire Önnek szüksége lehet, de a lehető legkedvezőbb ajánlatot tegyük. Nyugodt lehet, felesleges dolgokat mi soha nem fogunk önnek ajánlani.

Dobja ki a munkavédelmi szabályzatát!

Munkavédelmi szabályzat – NEM kötelező! Nem büntethetik meg a hiánya miatt. De ha van, akkor megbüntethetik, ha bármit az abban leírtak közül véletlenül nem tart be. Olyan dologért büntethetik meg, amiért amúgy nem kapna büntetést, de mivel a szabályzatban (amit Ön íratott meg és fizetett érte és nem is kellene lennie) benne van és ezért hiányosságként értékeli az ellenőr, megbüntethetik.

Ezt nagyon sokan nem tudják. Sok cégnek van munkavédelmi szabályzata. Ha Önnek is van, valószínűleg jobban jár, ha kidobja.

Miért szokták mégis javasolni egyes munkavédelmi szolgáltatók a munkavédelmi szabályzat elkészítését? Mert ha megcsináltatják, akkor ki lehet számlázni. És mert könnyű eladni. Egy laikusban fel nem merül, hogy ez ne lenne kötelező? Hiszen olyan komoly neve van: Munkavédelmi szabályzat – az ember azt gondolná, ez mindennek az alapja, tehát biztosan kötelező. De nyugodjon meg, nem kötelező, dobja ki!

Mikor lehet hasznos mégis a munkavédelmi szabályzat? Egy nagy cégnél, ahol általában már főállású munkavédelmi szakembert tartanak, ott hasznos lehet, mert ott jó, ha le vannak szabályozva a munkavédelmi tennivalók, határidők, folyamatok. De megvallom őszintén, én akkor is inkább nevezném máshogy és nem büszkélkednék az ellenőrnek vele, mert nekem nagyon fájna, hogy büntetést kapok csak azért, mert szorgalmas voltam, elkészítettem valamit, ami nem kötelező és véletlenül nem tartottam belőle be valamit.